Vaatlaser

  • Vaatlaser

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

Ons lichaam bevat duizenden haarvaatjes die ons hele lichaam van voeding voorzien en afvalstoffen afvoeren. Deze vaatjes zijn kwetsbaar en wanneer de vaatwanden verzwakt zijn, kunnen ze zichtbaar worden. Wanneer deze gesprongen bloedvaatjes in grotere aantallen voorkomen in het gezicht wordt dit ‘couperose’ genoemd. Andere veel voorkomende vaatafwijkingen zijn: rosacea, spinnetjes (spider neavi) of rode bultjes op het lichaam (cherry angioma). Deze vaatafwijkingen kunnen behandeld worden met het professionele Ellipse IPL apparaat. De lichtflits wordt geabsorbeerd door het hemoglobine in de bloedvaten, waardoor selectieve warmte vrijkomt. Door de verhitting verschrompelt het ongewenste bloedvaatje direct en wordt daarna door het lichaam afgebroken.

Rode of blauw/paarse gesprongen adertjes op de benen? Deze kleine oppervlakkig gelegen storende haarvaatjes kunnen tegenwoordig met de speciale Nd:YAG vaatlaser uitstekend worden behandeld. Deze laser heeft de ideale golflengte om bloedvaatjes op de benen te verwijderen. Het richt zich op de kleur (rood of blauw) in de vaatwand van het vaatje. Door de warmte beschadigen we de eiwitten in de vaatwand. Het lichaam ruimt de vaatrestanten in de weken na de behandeling vanzelf op.

U kunt een gratis intakegesprek plannen om door de huidtherapeut te laten beoordelen of deze behandeling voor u geschikt is.

Vaatlaser

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Tijdens het laseren worden uw ogen beschermd tegen het licht van de laser. De huidtherapeut zal de laser met behulp van een handstuk over het te behandelen gebied leiden. De duur van een behandeling varieert van enkele minuten tot een half uur, afhankelijk van het te behandelen gebied. Door de warmte zal de huid na de behandeling er rood en licht gezwollen uitzien. Deze zwelling en roodheid kunnen tussen 1 en 3 dagen zichtbaar blijven. Omdat het lichaam de vaatrestanten moet opruimen kan het eindresultaat pas na 4-6 weken worden beoordeeld.

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van uw wensen, de grootte en de hoeveelheid beenvaatjes. Gemiddeld zijn 2-3 behandeling nodig voor het gewenste resultaat. Deze vaatjes zullen niet meer terugkeren, maar men moet wel rekening houden met het in de loop van de tijd ontstaan van nieuwe vaatjes.

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Als u een laserbehandeling ondergaat wordt aangeraden minimaal 4 weken vóór en 4 weken ná de laserbehandeling de zon of zonnebank te mijden. Dit om pigmentvorming en complicaties tijdens de behandeling te voorkomen. Na de behandeling mag u 24 uur niet intensief sporten, in de sauna of baden, in verband met de warmteontwikkeling en het ontstaan van vaatverwijding.

beenvaatjes

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

De prijs is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. De prijs begint vanaf €65,- voor enkele vaatjes. Tijdens het intakegesprek wordt de prijs per behandeling vastgesteld.

Worden de behandelingen vergoed?

De behandelingen van gesprongen adertjes in het gezicht of lichaam wordt als een cosmetische behandeling gezien waardoor het niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar.

Afspraak inplannen