Schimmelnagels laseren

  • Schimmelnagels laseren

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

Tot voor kort was het moeilijk om schimmelnagels goed te behandelen. Het aanbrengen van producten verkrijgbaar bij de drogist leidt meestal niet tot het gewenste resultaat. Het gebruik van tabletten voorgeschreven door een arts geeft vaak bijwerkingen en gaat meestal niet samen met het gebruik van andere medicijnen. De behandeling met tabletten duurt vaak maanden tot een jaar, en ook dan is succes niet gegarandeerd. Schimmelnagels laseren met de Nd:YAG laser behoort tot de nieuwste behandeling op het gebied van schimmelnagels.

De laser voor het behandelen van schimmelnagels staat bij onze vestiging in Gezondheidscentrum Den Bosch West, Kooikersweg 203.

U kunt een gratis intakegesprek plannen om door de huidtherapeut te laten beoordelen of deze behandeling voor u geschikt is.

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Voordat u behandeld kunt worden is het belangrijk om allereerst vast te stellen of het inderdaad om een schimmelinfectie van de nagels gaat. Daarom is het raadzaam om advies te vragen bij een pedicure of een arts, omdat anders de laserbehandeling niet effectief zal zijn. Wanneer het inderdaad een schimmelinfectie is, komt u eerst op een gratis intakegesprek bij de huidtherapeut. De huidtherapeut zal alle instructies en voorzorgsmaatregelen met u bespreken.

Wanneer uit het intakegesprek is gebleken dat gestart kan worden met de laserbehandeling, wordt hiervoor een nieuwe afspraak gemaakt. Tijdens de behandeling vernietigt het laserlicht de schimmels zonder de nagel, het nagelbed of de omliggende huid te beschadigen. De laser verhit alleen de nagel, waardoor de schimmels worden vernietigd. Deze warmte is voelbaar maar goed te verdragen. Het aangetaste deel van de nagel groeit uit en maakt plaats voor een gezonde nagel.

Schimmelnagels laseren

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

De schimmelnagels worden vier keer behandeld, waarbij de eerste twee behandelingen elkaar na twee weken opvolgen en de verdere behandelingen met een tussenpoos van acht weken. Na deze vier behandelingen wordt er een controle-afspraak gemaakt, waarbij wordt gekeken of het behandeltraject voortgezet dient te worden. Meestal duurt het enkele maanden tot langer dan een jaar voordat de nagel weer gezond is. Hoe lang het duurt voordat u weer een gezonde nagel heeft, is afhankelijk van de uitgebreidheid van de schimmelinfectie en uw persoonlijke omstandigheden.

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Het wordt aangeraden om voor de behandeling langs een pedicure te gaan die het nagelbed (wanneer dit van toepassing is) verdunt. Deze kan namelijk verdikt zijn waardoor de laserstraal moeilijk door de nagelplaat komt. Daarnaast is het, wanneer u het behandeltraject ingaat, belangrijk om een nieuwe schimmelinfectie te voorkomen. Algemene leefregels die daar bij horen zijn:

  • Gebruik schimmelwerende producten geadviseerd door de pedicure.
  • Knip één keer per week uw nagels kort en maak deze zo nodig glad met een vijl. Verwijder ‘dode’ huid rondom uw nagels met een nagelborstel.
  • Behandel één keer per maand al uw schoenen met schimmeldodende poeder.
  • Was uw sokken, handdoeken, badmatten en beddengoed op minimaal 60ºC.

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

De prijs per behandeling is afhankelijk van hoeveel nagels behandeld moeten worden. Prijzen beginnen vanaf €30,- per behandeling. Tijdens het intakegesprek wordt de prijs per behandeling vastgesteld.

Worden de behandelingen vergoed?

Het laseren van schimmelnagels komt niet in aanmerking voor een vergoeding.

Afspraak inplannen