Pigmentvlekken laseren

  • pigmentvlekken

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

De huidtherapeut behandelt alleen donkere goedaardige pigmentvlekken. Omdat pigment in verschillende lagen van de huid voorkomt kan het zijn dat sommige pigmentvlekken niet te behandelen zijn. Dit komt omdat het pigment te diep in de huid zit. De laser kan het pigment in de onderste huidlagen niet bereiken.

U kunt een gratis intakegesprek plannen om door de huidtherapeut te laten beoordelen of deze behandeling voor u geschikt is.

De laser voor het behandelen van pigmentvlekken staat bij onze vestiging in Medisch Centrum Den Bosch Oost, van Broeckhovenlaan 6.

Wat kan ik verwachten van de behandeling?

Het doel van de laserbehandeling is specifieke verwijdering van het overmatige en dus ongewenste pigment van de huid. De laser geeft een energiepuls die specifiek door het pigment in de huid wordt opgenomen waarna het pigment vernietigd wordt. De duur van de inwerking van de puls in de huid is zodanig afgesteld dat beschadiging van overige structuren in de huid niet optreedt. De energiepuls voelt alsof iemand met een elastiekje tegen uw huid slaat. De pigmentvlek die is behandeld zal iets verkleuren door de behandeling. We koelen de huid zodat verdere verbranding van de huid voorkomen wordt.

pigmentvlekken

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

Oppervlakkig gelegen pigmentvlekken zullen over het algemeen 2 tot 3 behandeling nodig hebben om te verdwijnen. Belangrijk is om factoren die pigmentvorming stimuleren (zoals de zon) te vermijden, zelfs wanneer de vlekken aanvankelijk verdwenen zijn. Daarom is het raadzaam om verzorging te gebruiken met een zonbescherming.

Hoe bereid ik me voor op de behandeling?

Als u een laserbehandeling ondergaat wordt aangeraden minimaal 4 weken vóór en 4 weken ná de laserbehandeling de zon of zonnebank te mijden. Er kan juist weer een bruine verkleuring ontstaan als u hier geen rekening mee houdt.

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

Tijdens het intakegesprek wordt de prijs per behandeling vastgesteld. De prijs heeft onder andere met de hoeveelheid pigmentvlekken te maken. De prijs begint vanaf €65,- per behandeling.

Wordt de behandeling vergoed door mijn ziektekostenverzekeraar?

Pigmentvlekken laseren kan in aanmerking komen voor vergoeding, afhankelijk van uw zorgverzekering. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding is een verwijzing van een huisarts of specialist noodzakelijk.

Op www.zorgwijzer.nl vindt u een overzicht van alle zorgverzekeraars en de vergoeding.

Afspraak inplannen