Microneedling

  • Microneedling

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

Met microneedling kan de huidtherapeut verschillende huidproblemen behandelen, waaronder:

  • Fijne lijntjes, rimpels en huidverslapping
  • Acnelittekens
  • Littekens van andere aard (na operatie)
  • Zonbeschadiging

Microneedling

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Tijdens een microneedling behandeling gebruikt de huidtherapeut de Dermica Pen. De Dermica Pen bestaat uit 11 minuscule naaldjes die vibrerend kleine verticale kanaaltjes in de huid maken. Deze minuscule verticale kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei- en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid steviger en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en hyperpigmentatie vervaagt door huidvernieuwing. Door deze factoren zal huidverjonging plaatsvinden.

De automatische, verticaal vibrerende naaldjes en de tijdens de behandeling instelbare diepte van de naaldjes, maken het mogelijk de behandeling aan te passen aan uw individuele behoefte. De Dermica Pen is zo geavanceerd dat zelfs gevoelige en moeilijk te bereiken gebieden, zoals rond de ogen/lippen en op de neus, optimaal behandeld kunnen worden.
Daarnaast werkt de huidtherapeut tijdens de behandeling met ampullen die hoogwaardige actieve werkstoffen bevallen. Deze werkstoffen dringen door middel van de Dermica Pen tot in de diepste huidlagen van de lederhuid. De effectiviteit van de behandeling wordt verhoogd, zodat er nog betere en snellere resultaten geboekt kunnen worden.

Microneedling

Hoe ziet de huid eruit na de behandeling?

Afhankelijk van het soort huidoppervlak en het soort behandeling zal de huid er roze/rood uit gaan zien. Bij de meeste huidtypen zal dit snel verdwijnen. De dagen na de behandeling kan de huid licht schilferen. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen tegen de zon om verbranding van de huid en pigmentvlekken te voorkomen.

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

Hoeveel behandeling er nodig zijn is sterk afhankelijk van de indicatie, de ernst van het huidprobleem en de huidconditie. Bij de behandeling van littekens is het resultaat blijvend. Bij het behandelen van lijntjes en rimpels zal een microneedling behandeling om de zoveel tijd herhaald moeten worden.

Microneedling

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Als u een microneedling behandeling ondergaat wordt het afgeraden om 4 weken vóór en 4 weken ná de behandeling in de zon te komen of onder de zonnebank te gaan. Dit om pigmentverschuivingen te voorkomen. In sommige gevallen wordt geadviseerd om de huid voor te bereiden met een crème om het maximale resultaat te behalen. Dit zal tijdens een intakegesprek besproken worden.

Wat zijn de kosten van de behandeling?

De kosten voor een microneedling behandeling lopen zeer uiteen en zijn afhankelijk van de grootte van het te behandelen lichaamsdeel. Hieronder vindt u een prijsindicatie.

  • Klein oppervlak (bijv. een litteken, 15 min): v.a. €80,-
  • Middelgroot oppervlak (bijv. wangen, 30 min): v.a. €110,-
  • Groot oppervlak (bijv. hele gezicht, 45 min): v.a. €140,-

Worden de behandelingen vergoed?

Afhankelijk van uw ziektekostenverzekering, wordt voor sommige indicaties een microneedling behandeling vergoed. Tijdens een intakegesprek wordt er bekeken of uw verzekering hier ook een vergoeding voor aanbiedt.

Afspraak inplannen