Littekentherapie

  • littekenbehandeling

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

Bijna iedereen heeft wel een litteken: littekens als gevolg van acne, of littekens na een operatie. Bij de huidtherapeut kunt u terecht voor behandeling van deze littekens, maar de huidtherapeut kan u ook informeren over het voorkómen van nieuwe littekens (bijvoorbeeld bij acne).

littekenbehandeling

Wat kan ik verwachten van de behandeling?

De huidtherapeut kan problemen behandelen die zich kunnen voordoen bij een litteken: hypertrofie (collageenophoping), roodheid, pijn, jeuk, verkleuring, verharding, verkleving, slechte doorbloeding, bewegingsbeperking en oedeem (vochtophoping).

Bij Huidzorg 073 zijn de volgende behandelingen mogelijk:

  • Camouflagetherapie om verkleuringen van een litteken te camoufleren.  Meer informatie vindt u op de pagina camouflagetherapie.
  • Massages ter vermindering van jeuk en pijn, hypertrofie, verklevingen, doorbloedingsstoornissen en oedeem.
  • Het aanbrengen van drukpakkingen, tape, siliconenpleisters of siliconengel tegen roodheid, jeuk, hypertrofie en verhardingen. Ze maken het litteken vlakker en soepeler waardoor de klachten afnemen.
  • Chemische peeling. Hierbij wordt het bovenste laagje dode cellen verwijderd. Dat zorgt voor afvlakking van het litteken. Meer informatie vindt u op de pagina chemische peeling.
  • Micro-needling door middel van de dermica pen. Tijdens deze behandeling wordt gebruikgemaakt van 11 minuscule naaldjes die kleine verticale kanaaltjes in het littekenweefsel maken. Deze minuscule verticale kanaaltjes zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Het herstelproces zorgt voor huidvernieuwing waardoor littekens verminderen. Meer informatie vindt u op de pagina microneedling.
  • De fractional laser is bij Huidzorg 073 de meest effectieve behandeling om littekens te behandelen. Tijdens de laserbehandeling worden zeer kleine, gecontroleerde bundels van hitte in de huid gemaakt, die worden omringd door gezonde normale huid. Wanneer het lichaam deze gecontroleerde schade herstelt, wordt het collageen in het gehele behandelde gebied vervangen waardoor littekens vervagen of zelfs verdwijnen. Meer informatie vindt u op de pagina fractional laser.

littekenbehandeling

Wat zijn de kosten van de behandeling?

Littekenbehandeling kan uit één of meerdere behandelingen bestaan. Tijdens het intakegesprek zal de huidtherapeut beoordelen welke behandeling het best voor u is en wat de kosten zijn.

Worden de behandelingen vergoed?

De vergoeding van een littekenbehandeling is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. U kunt in uw polis nakijken of de behandeling in aanmerking komt voor een vergoeding.

Afspraak inplannen