Laserontharen

  • Laserontharen

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

Laserontharen is een zeer effectieve methode om donkere haren definitief te verwijderen. De huidtherapeut werkt tijdens deze behandeling met de professionele Alexandrite laser. De Alexandrite laser maakt gebruik van een lichtstraal die tot diep in de huid doordringt en een gecontroleerde hoeveelheid warmte afgeeft. Deze gecontroleerde warmte zorgt ervoor dat de haarwortel wordt vernietigd. Daarnaast bevat de Alexandrite laser een gepatenteerde Dynamic Cooling Device™ (DCD™) technologie die de bovenste huidlagen door middel van intensieve huidkoeling met cryogeen beschermt. De laser en DCD™ koeling vormen samen een optimale behandeling die goed te verdragen is en met minimale bijwerkingen.

De laser voor het ontharen staat bij onze vestiging in Gezondheidscentrum Den Bosch West, Kooikersweg 203.

U kunt een gratis intakegesprek plannen om door de huidtherapeut te laten beoordelen of deze behandeling voor u geschikt is.

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Tijdens het laserontharen worden uw ogen beschermd tegen het licht van de laser. De huidtherapeut zal de laser met behulp van een handstuk over het te behandelen gebied leiden. De duur van een behandeling varieert van enkele minuten tot een half uur, afhankelijk van het te behandelen gebied. Na de behandeling zal de huid enkele uren roder zijn dan normaal. De verbrande haartje kunnen aanvoelen als bultjes, maar ook deze zullen binnen enkele uren verdwijnen. Om het herstel te bevorderen wordt de huid na de behandeling gekoeld met een cold pack. De dag na de behandeling zal niets meer zichtbaar zijn.

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

Het aantal behandelingen hangt af van uw wensen en de conditie van uw huid. Voor haarverwijdering hebben de meeste mensen gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig, omdat de behandeling pas effect heeft wanneer het haarzakje in de actieve groeifase zit.

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Als u een laserbehandeling ondergaat wordt afgeraden om het gebied te epileren, waxen of een andere ontharingsbehandeling te ondergaan. Scheren of knippen van de haren is wel mogelijk. Daarnaast is het noodzakelijk minimaal 4 weken vóór en 4 weken ná de laserbehandeling de zon of zonnebank te mijden. Dit om pigmentvorming en complicaties tijdens de behandeling te voorkomen.

Laserontharen

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

Hieronder vindt u een richtlijn van de prijzen per behandeling voor het laserontharen. De prijs is afhankelijk van de grootte van het gebied waardoor de genoemde prijzen hoger of lager kunnen uitvallen. De prijs wordt tijdens het intakegesprek vastgesteld.

Bovenlip: €65,-
Kin: €75,-
Hals: €100,-
Bakkebaarden: €90,-
Oksels: €100,-
Bikinilijn: €150,-
Onderbenen: €250,-
Bovenbenen: €300,-
Benen (volledig): €400,-
Rug (volledig): €350,-
Borst (volledig): €250,-

Worden de behandelingen vergoed?

Overbeharing in het gezicht komt in aanmerking voor een vergoeding mits u een aanvullende verzekerd heeft en een verwijzing van een arts.

Op www.zorgwijzer.nl vindt u een overzicht van de zorgverzekeraars en de vergoedingen.

Behandelingen op het lichaam komen voor eigen rekening.

Afspraak inplannen