Huidverbetering

  • huidverbetering

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

Wilt u graag advies over hoe u het beste uw huid kunt verzorgen, of wilt u graag een behandeling gericht op huidverbetering? De huidtherapeut kan u hiermee helpen. Naast adviseren over de verschillende huidverzorgingsproducten richt de huidtherapeut zich ook op het verbeteren van de huidconditie door middel van verschillende behandelingen.

Welke soorten behandelingen zijn er?

De huidtherapeut kan twee soorten behandelingen toepassen die gericht zijn op huidverbetering:

  • Chemische peeling is een techniek om rimpels en onregelmatigheden van de huid minder zichtbaar te maken. Ook zonbeschadiging en vlekkerige pigmentatie van de huid kunnen ermee worden behandeld. Bij chemische peeling (peeling is Engels voor afpellen, vervellen) wordt de huid door chemicaliën oppervlakkig verwond. De peeling zorgt dat de verbindingen tussen de cellen worden opgelost waardoor deze gaan loslaten. Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder. Meer informatie vindt u op de pagina chemische peeling.
  • Bij een microneedling behandeling worden door middel van 11 minuscule naaldjes kleine kanaaltjes in de huid gemaakt. Deze minuscule verticale kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Door de prikkeling in het bindweefsel komen actieve groei- en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine waardoor huidverjonging plaatsvindt. Collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid steviger en gladder wordt. Meer informatie vindt u op de pagina microneedling.
  • De fractional laser is bij Huidzorg 073 de meest effectieve behandeling om de conditie en textuur van de huid te verbeteren. Tijdens de laserbehandeling worden zeer kleine, gecontroleerde bundels van hitte in de huid gemaakt, die worden omringd door gezonde normale huid. Wanneer het lichaam deze gecontroleerde schade herstelt, wordt het collageen in het gehele behandelde gebied vervangen waardoor lijntjes vervagen en de huid gladder wordt. Meer informatie vindt u op de pagina fractional laser.
  • Stoort u zich aan verschillende rode of donkere vlekken in het gezicht? Rode vlekken kunnen veroorzaakt worden door verwijde vaatjes in het gezicht. Verwijde, storende vaatjes branden we dicht met laserlicht. Meer informatie vindt u op de pagina vaatlaser. Donkere vlekken kunnen ontstaan door een verhoogde pigmentproductie als gevolg van de zon. Het doel van de behandeling is specifieke verwijdering van het overmatige en dus ongewenste pigment van de huid. Meer informatie vind u op de pagina pigmentvlekken laseren.

huidverbetering

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

Voor het maximale resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Gemiddelde aantal behandelingen met een chemische peeling of microneedling ligt tussen de 4-6 behandelingen. De behandelingen worden vaak in kuurverband geadviseerd met een tussentijd van 2 tot 6 weken.

Hoelang is het resultaat zichtbaar?

Dit is afhankelijk van de huidconditie, leeftijd, gezondheid en leefwijze. Daarnaast zetten we het verouderingsproces van de huid niet stil. Vaak wordt een kuur aan behandelingen 1 keer in het jaar of 1 keer in de twee jaar herhaald.

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

Soms adviseert de huidtherapeut de behandelingen te combineren. Daarnaast kan gekozen worden voor een plaatselijke behandeling bijvoorbeeld alleen de oogomtrek of bovenlip. Hieronder vindt u een indicatie van de prijzen per behandeling. Tijdens het intakegesprek wordt een prijs met u vastgesteld.

– Chemische peeling: €75,-
– Microneedling: v.a. €80,-

Worden de behandelingen vergoed?

Behandelingen met als doel een cosmetische verbetering van de huid worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Afspraak inplannen