Fractional laser

  • fractional laser

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

De Ellipse Frax 1550 nm laser is een non-ablatieve gefractioneerde laser. Dat betekent dat we een fractie van de huid door middel van kleine hittebundels behandelen.  Met deze laser kunnen wij verschillende huidproblemen behandelen, waaronder:

  • Ouder wordende huid (lijntjes en rimpels)
  • Acnelittekens
  • Striae
  • Littekens als gevolg van een operatie of trauma.

De Ellipse Frax 1550 nm laser staat bij onze vestiging in Medisch Centrum Den Bosch Oost, van Broeckhovenlaan 6.

Wat kan ik verwachten van de behandeling?

Voordat we starten met de behandeling bepalen we de conditie van de huid door middel van een huidanalyse-apparaat (observ 520) of maken we een foto van het te behandelen lichaamsdeel.

Bij de laserbehandeling met de Ellipse Frax 1550nm worden zeer kleine, gecontroleerde bundels van hitte in de huid gemaakt, die worden omringd door gezonde, normale huid. Wanneer het lichaam deze gecontroleerde schade herstelt, wordt het collageen in het gehele behandelde gebied vervangen. Dit resulteert in het strakker worden van de huid; littekens en striae vervagen of verdwijnen zelfs.

U kunt een gratis intakegesprek plannen om door de huidtherapeut te laten beoordelen of deze behandeling voor u geschikt is.

Fractional laser

Hoe ziet de huid eruit na de behandeling?

Afhankelijk van de behandellocatie zal de huid er roze/rood uit gaan zien en licht gaan zwellen. Deze huidreactie kan 2-4 dagen aanhouden. Omdat de behandeling huidvernieuwing stimuleert, kan de huid licht gaan schilferen in de eerste week na de behandeling. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen tegen de zon om verbranding van de huid te voorkomen.

Hoeveel behandelingen zijn gemiddeld nodig?

Voor het maximale resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Het gemiddelde aantal met de Frax 1550nm ligt tussen de 3-6 behandelingen. De behandelingen worden vaak in kuurverband geadviseerd met een tussentijd van 4-6 weken.

Hoelang is het resultaat zichtbaar?

Bij de behandeling van lijntjes en rimpeltjes is het resultaat afhankelijk van de huidconditie, leeftijd, gezondheid en leefwijze. Daarnaast zetten we het verouderingsproces van de huid niet stil. Vaak wordt een behandelkuur 1 keer in het jaar of 1 keer in de twee jaar herhaald.

Bij de behandeling van (acne-)littekens of striae is het resultaat blijvend. Daarbij is het wel belangrijk dat de acne onder controle is waardoor er geen nieuwe littekens ontstaan en dat bij striae de huid goed wordt verzorgd om nieuwe striae te voorkomen.

Fractional laser

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

De kosten voor een huidverjongingsbehandeling met de Frax 1550nm lopen zeer uiteen en zijn afhankelijk van de grootte van het te behandelen lichaamsdeel.

  • Klein oppervlak (bijv. één litteken): v.a. € 75,-
  • Middelgroot oppervlak (bijv. voorhoofd, rond de ogen, enkele littekens of striae): v.a. € 150,-
  • Groot oppervlak (bijv. volledige gezicht): € 300,-

Tijdens het intakegesprek wordt de prijs per behandeling vastgesteld.

Worden de behandelingen vergoed?

Behandelingen met als doel een cosmetische verbetering van de huid worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Afspraak inplannen