Elektrisch ontharen

  • Elektrisch ontharen

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

Elektrisch ontharen is een behandeling om storende haren ‘definitief’ te verwijderen. Het voordeel van deze methode is dat naast de donkere haren ook de grijze, witte, blonde en rode haren behandeld kunnen worden. Deze haren zijn namelijk niet geschikt voor laserontharing.

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Bij Huidzorg 073 wordt gebruik gemaakt van het nieuwe Apilus 3G ontharingsapparaat. Dit apparaat is sneller en minder pijnlijk dan de traditionele apparaten. Er wordt tijdens het elektrisch ontharen gebruikgemaakt van een miniscuul naaldje, waarmee haren één voor één behandeld zullen worden. De huidtherapeut laat het naaldje in het haarzakje glijden om vervolgens enkele seconden stroom te geven. Door de stroom ontstaat warmte in het haarzakje, waardoor de haar beschadigd raakt en vernietigd wordt. Na elke behandeling worden de haren dunner en zwakker, waarna ze uiteindelijk zullen verdwijnen.

elektrisch-ontharen

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft met meerdere factoren te maken, zoals de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van het aantal haren die behandeld moeten worden. Het doel van de behandeling is haarvermindering. Er kan geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Het kan nodig zijn om uiteindelijk nog onderhoudsbehandelingen een- tot tweemaal per jaar te blijven doen. In de loop van de tijd kunnen bovendien altijd nieuwe haren ontstaan, bijv. tijdens de menopauze en door het gebruik van bepaalde medicijnen

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Voor de behandeling is het noodzakelijk om minimaal 4 weken te stoppen met het epileren of harsen van de haren. Wel mogen de haren kort geknipt of geschoren worden. Tijdens de behandeling moeten de haren lang genoeg zijn om te kunnen pakken met een pincet.

Na de behandeling is het aan te raden de huid goed te beschermen tegen de zon om huidverkleuringen te voorkomen.

Elektrisch ontharen

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

De kosten voor het elektrisch ontharen zijn €19,- per kwartier. De duur van de behandeling heeft te maken met de hoeveelheid haren.

Worden de behandelingen vergoed?

Overbeharing in het gezicht komt in aanmerking voor een vergoeding, mits u aanvullend verzekerd bent en een verwijzing heeft van een arts.

Op zorgwijzer.nl vindt u een overzicht van de zorgverzekeraars en de vergoedingen.

Afspraak inplannen