Chemische peeling

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

Chemische peeling is een methode die aan het begin van de twintigste eeuw is geïntroduceerd, met als doel het verkrijgen van een cosmetische verbetering of verjonging van de huid. Door de peeling wordt de verbinding tussen de cellen verbroken, waardoor de huidcellen loslaten. De diepere huidlagen worden geprikkeld om nieuwe cellen aan te maken, wat tot een hoge celdeling leidt. Daarnaast worden collageen en elastine geprikkeld tot de vorming van nieuwe vezels. De peeling zorgt voor een betere huidstructuur. Pigmentatie en littekens vervagen, waardoor de huid in het geheel er egaler uit gaat zien.

Welke peelings zijn er?

Bij Huidzorg 073 wordt gewerkt met verschillende soorten chemische peelings waaronder:

  • Mineral Jessner Rebuilder: Dit is een combinatiepeeling van verschillende zuren. Deze peeling is uitermate geschikt voor alle vormen van acne door de verschillende zuren die stuk voor stuk een positief effect hebben op de ontstekingen en talgproductie. Daarnaast heeft deze peeling effect op pigmentatieproblemen en is inzetbaar als een vernieuwende, verfrissende behandeling voor elk huidtype.
  • Mineral TCA Rebuilder: Deze TriChloorAzijnzuur peeling veroorzaakt denaturatie van de proteïnen (geeft frosting). Deze peeling is geschikt voor elk huidtype en kan rimpels, grove poriën, acnelittekens en pigmentatie verbeteren door het huidoppervlak te egaliseren.
  • Pumpkin Plus Definer: Dit is een universele anti-aging behandeling, die een doffe huid verfrist en vernieuwt. Deze peeling zit boordevol antioxidanten, plantaardige stamcellen, peptiden, retinol en huidhelende vitamines waardoor de huid gaat stralen en wordt gerevitaliseerd. Deze peeling is geschikt voor verschillende huidaandoeningen zoals acne, ongelijkmatige teint en verouderende huid. Dit is een peeling zonder herstelperiode wat hem geschikt maakt voor drukbezette mensen.
  • Sal Pulp Definer: Het salicylzuur in deze peeling werkt keratolytisch op het huidoppervlak. Tevens draagt het bij aan een betere opname van ingrediënten. De toegevoegde pulp-extracten zorgen voor extra antioxidanten-werking. Deze peeling is geschikt voor elk huidtype en voornamelijk voor een vette, ontstoken acnehuid door de talgoplossende werking van salicylzuur.
  • Vita Brite Refresher: Deze peeling is zeer geschikt voor het oplichten van pigmentvlekken en het verstevigen van de huid. Door de combinatie van verschillende zuren en extracten is deze peeling inzetbaar bij de droge, vochtarme huid en de zonbeschadigde huid.

Lira peelings

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Voordat de peeling wordt aangebracht, wordt de huid gereinigd en vetvrij gemaakt door middel van een alcoholoplossing. De peeling moet enkele minuten inwerken, afhankelijk van de aandoening, reactie van de huid en de soort peeling. De behandeling zal met een passende verzorging of zonnefactor worden afgesloten.
De huid kan gedurende de dag van behandeling nog rood tot lichtroze van kleur zijn. Twee tot drie dagen na de peeling zal de huid een lichte schilfering vertonen en droger aanvoelen dan normaal. Voor en na de behandeling is het noodzakelijk de huid goed te beschermen tegen de zon.

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

De hoeveelheid behandelingen is afhankelijk van het doel en de ernst van het huidprobleem, maar gemiddeld zijn zes behandelingen nodig met een tussentijd van twee tot vier weken.

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Als u een chemische peeling behandeling ondergaat wordt aangeraden om minimaal 4 weken vóór en 4 weken ná de behandeling de zon (of zonnebank) te mijden. Dit om pigmentvorming te voorkomen. Voorafgaand aan een peeling wordt geadviseerd om minimaal 2 weken voor de eerste behandeling en tijdens de kuur een peelingcrème te gebruiken. Dit wordt aangeraden om de huid aan een peeling te laten wennen, om geen onverwachte huidreactie te krijgen tijdens de behandeling en de huidtherapeut kan intensiever te werk gaan wanneer de huid voorbereid is.

Lira peelings

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

Een chemische peeling kost €75,- per behandeling van 45 minuten. Wanneer er sprake is van onzuiverheden, bijvoorbeeld bij acne, worden deze tijdens de behandeling verwijderd.

Worden de behandelingen vergoed?

Een chemische peeling kan voor verschillende indicaties worden ingezet. Sommige indicaties, waaronder acne, kunnen in aanmerking komen voor een vergoeding, mits u daarvoor een aanvullende verzekering heeft en een verwijzing heeft van een arts.

Afspraak inplannen