Camouflagetherapie

  • Camouflagetherapie

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

Camouflagetherapie wordt ingezet om huidaandoeningen met kleurafwijkingen minder zichtbaar te maken. Er wordt gebruikgemaakt van camouflageproducten die watervast, veegvast en huidvriendelijk zijn. Tijdens de eerste afspraak wordt uit een ruim assortiment kleuren de juiste kleur gekozen. Het aanbrengen van de camouflage zal tijdens de behandeling aangeleerd worden zodat u zelf in staat bent om (dagelijks) de camouflage aan te brengen. De camouflage die tijdens de behandeling op de huid is aangebracht zal gedurende die dag blijven zitten. Zo kunt u die dag beoordelen of u tevreden bent over de camouflagekleur. Na de behandeling zal telefonisch contact met u worden opgenomen om te overleggen over het eventueel aanschaffen van de camouflageproducten.

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Alle soorten kleurafwijkingen in de huid kunnen behandeld worden met camouflageproducten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn pigmentvlekken, rosacea, couperose, vitiligo en wijnvlekken. Ook diverse soorten littekens zoals brandwonden kunnen een indicatie zijn voor camouflagetherapie. Bij Huidzorg 073 wordt gewerkt met de camouflageproducten van Oxygenetix. Oxygenetix is de enige echte zuurstofdoorlatende camouflage en tevens een moisturizer die werkt als een ademende tweede huid. Hierdoor is Oxygenetix ook ideaal toepasbaar bij acne of na een chemisch peeling of microneedling behandeling.

camouflagetherapie

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

De kosten voor camouflagetherapie zijn onder andere afhankelijk van welk product uiteindelijk geschikt is voor het camoufleren van het betreffende huidprobleem. Het consult om de juiste camouflagekleur te bepalen kost €38,- (30 min).

Worden de behandelingen vergoed?

De vergoeding voor camouflagetherapie is afhankelijk van uw zorgverzekering. Om in aanmerking te komen voor vergoeding is een verwijzing van een huisarts of specialist noodzakelijk.

Op www.zorgwijzer.nl vindt u een overzicht van de zorgverzekeraars en de vergoedingen.

Afspraak inplannen