Acnetherapie

  • Acnetherapie

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

De huidtherapeut behandelt alle vormen van acne. Vaak worden verschillende behandelingen gecombineerd om het beste resultaat te behalen.

Een acne behandeling door de huidtherapeut kan onder meer bestaan uit:

  • Manuele reiniging van de huid: Het verwijderen en ledigen/aanprikken van mee-eters en puistjes.
  • Dieptereiniging van de huid door middel van een chemische peeling: Doel hiervan is het verwijderen van dode, losse huidcellen, zodat de poriën minder blokkeren. Wanneer een huid regelmatig wordt gepeeld, zullen mee-eters niet zo snel meer ontstaan en de talg zal minder snel in de porie ophopen. Bovendien worden littekens als gevolg van de acne verminderd. Meer informatie vindt u op de pagina chemische peeling.
  • Sebacia acneprocedure: De nieuwste acnebehandeling van Nederland. Meer informatie vindt u op de pagina Sebacia acnetherapie
  • Adviezen over huidverzorging en het gebruik van verzorgingsproducten: Het is belangrijk de huid goed te verzorgen, vooral in combinatie met crèmes die eventueel de huisarts of dermatoloog heeft voorgeschreven.

Wat kunt u verwachten van de behandeling?

Hoewel de verschillende soorten acnebehandelingen de laatste jaren enorm zijn toegenomen, blijft acne een aandoening met een chronisch karakter. Acne is niet van de ene op de andere dag verdwenen. Een standaard enkelvoudige behandeling voor acne bestaat niet. Een combinatie van technieken, met of zonder ondersteunende medicatie, zal bepalen of de acne verbetert. Acne kan niet altijd worden genezen. Wel lukt het meestal ervoor te zorgen dat de acne “rustig” wordt en zo blijft totdat het uiteindelijk vanzelf overgaat.

Acne voor behandelingAcne na behandeling

Hoeveel behandelingen zijn er gemiddeld nodig?

Hoeveel behandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de ernst van de acne. Om de huid zo rustig mogelijk te krijgen wordt vaak in het begin een aantal acnebehandelingen in kuurverband toegepast. Wanneer de huid rustiger is geworden, wordt in een bepaalde frequentie (bijvoorbeeld 1 keer in de maand) de behandeling herhaald om de huid rustig te houden.

Hoe bereidt u zich voor op de behandeling?

Soms is het nodig om de huid voor te bereiden op een bepaalde behandeling, bijvoorbeeld bij een chemische peeling. Tijdens een intakegesprek wordt u hiervan op de hoogte gesteld. Om het beste resultaat te kunnen behalen wordt daarnaast advies gegeven over welke huidverzorgingsproducten te gebruiken.

Lira clinicalPaula's choice

Wat zijn de kosten van de behandelingen?

De kosten variëren per behandeling. Onderstaand vindt u een overzicht:

  • Acne behandeling (manuele reiniging 30 minuten ): €38,-
  • Dieptereiniging door middel van een chemische peeling (45 minuten): €75,-
  • Microneedling door middel van de Dermica-pen: v.a. €80,-

Worden de behandelingen vergoed?

De vergoeding van een acne behandeling is afhankelijk van uw zorgverzekering. Om in aanmerking te komen voor een vergoeding is een verwijzing van een huisarts of specialist noodzakelijk.

Op www.zorgwijzer.nl vindt u een overzicht van alle zorgverzekeraars en de vergoeding.

Afspraak inplannen