Huidzorg 073 start met nieuwste behandeling tegen acne

Huidzorg 073 start met nieuwste behandeling tegen acne

  • acne sebacia

Enkele weken geleden kwam Dalton Medical (de leverancier van o.a. onze laserapparatuur) met het bericht dat er een nieuwe, zeer innovatieve acnebehandeling naar Nederland komt. Omdat wij veel acne behandelen, zijn wij een van de geselecteerde praktijken die als eerste in Nederland mochten starten met de Sebacia Procedure.

De Sebacia behandeling gaat als volgt.

Vóór de eerste behandeling ontvang je van ons een reinigingsproduct en een brief met de vraag of de huisarts een crème wil voorschrijven die je bij de apotheek moet halen. Deze producten moet je minimaal 2 weken voor de eerste behandeling gebruiken. De producten zorgen ervoor dat je poriën toegankelijker worden voor de goud microdeeltjes die bij de Sebacia Procedure worden ingezet. Vervolgens kom je voor een behandeling in de praktijk.

We reinigen het gezicht.

Sebacia

We brengen het serum met gouden microdeeltjes aan. Met een massageapparaat gaan we gedurende 10 minuten het serum in de huid masseren. De gouden microdeeltjes komen in de vergrote talgklieren terecht.

Sebacia

We verwijderen het overtollig serum. Dit doen we heel voorzichtig omdat de gouden microdeeltjes in de talgklieren moeten blijven. Als we te hard wrijven zouden we de gouden microdeeltjes uit de talgklieren kunnen duwen.

Sebacia

Na de huid even gekoeld te hebben, gaan we de huid laseren. De laser zorgt ervoor dat de in de talgklier achtergebleven gouden microdeeltjes warm worden. Door de hitte normaliseren de vergrote talgklieren. Hierdoor produceren de talgklieren minder talg dan voorheen.

Sebacia

Indien nodig koelen we na de laserbehandeling de huid en brengen vervolgens een hydraterende crème aan.

Moet ik daarna nog iets smeren?
We adviseren om het reinigingsproduct dat je van ons hebt gekregen te blijven gebruiken in combinatie met je favoriete dagcrème.

Is de behandeling pijnlijk?
Absoluut niet. De behandeling is prima te verdragen. De laser voelt aan als kleine elastiekjes die tegen je huid worden geschoten.

Hoe ziet  mijn huid er na de behandeling uit?
Je ziet wat roodheid maar deze roodheid is te vergelijken met een basis acnebehandeling of chemische peeling.  De roodheid trekt binnen enkele uren weg.

Kan ik nog andere huidreacties verwachten na de behandeling?
Zolang de behandeling zorgvuldig wordt uitgevoerd krijg je geen vervelling, korstjes etc.  Als huidtherapeuten hebben wij allemaal een cursus gevolgd en zijn goed getraind  om iedere cliënt zo zorgvuldig mogelijk te behandelen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
De Sebacia acneprocedure bestaat uit 3 behandelingen met een tussentijd van 1 week.

Wanneer zie ik resultaat?
Na de 3 behandelingen zal de talgproductie afnemen. Door jarenlang onderzoek is gebleken dat eerste resultaten na uiterlijk 3 maanden zichtbaar zijn.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?
Uit onderzoek is gebleken dat de Sebacia acneprocedure tot 6 maanden resultaat geeft. Helaas zijn er na nog  geen onderzoeksresultaten over een langere periode bekend.

Wat is de prijs van de behandeling?
Huidzorg 073 heeft tot het einde van het jaar (2018) een introductie prijs van €200,- per behandeling (i.p.v. €250,- per behandeling). Het reinigingsproduct krijg je van ons cadeau.

Wordt de behandeling vergoed?
Dat is mogelijk als je een aanvullende verzekering hebt en in je aanvullende verzekering een vergoeding voor acnetherapie is opgenomen.

Heb je nog andere vragen?
Mail dan naar info@huidzorg073.nl en bekijk het filmpje op onze website.