Beenvaatjes

BeenvaatjesWat zijn beenvaatjes?

Oppervlakkige, zichtbare beenvaatjes zijn chronisch verwijde vaten in de huid (haarvaten) als gevolg van vaatwandverslapping. In de meeste gevallen – geschat wordt dat bijna de helft van de bevolking gesprongen adertjes heeft – is het eerder een cosmetisch dan een medisch probleem. Deze beenvaatjes (ook wel Besenreiser of berkentakjes genoemd) zijn te herkennen aan de blauwe tot paarsrode kleur en zijn vlak onder het huidoppervlak te zien. De beenvaatjes kunnen overal op de benen voorkomen.

Plan een gratis intakegesprek om te kijken wat de huidtherapeut voor u kan betekenen.

Hoe ontstaan beenvaatjes?

Beenvaatjes zijn vaak het eerst zichtbare teken van een zwakke conditie van de bloedvaten, die in de loop van de tijd ernstiger kan worden. Door de zwaartekracht heeft het bloed meer moeite om terug te stromen richting het hart en zullen de vaatjes sneller kunnen verwijden. Vooral wanneer de vaatwanden al verzwakt zijn zoals gebeurt bij het ouder worden. Beenvaatjes kunnen ook een oorzaak zijn van een spatader in de omgeving. Vaak is het ontstaan van Besenreiser erfelijk bepaald, maar ook externe oorzaken zoals een staand beroep en zwangerschap kunnen een rol spelen.

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

De huidtherapeut maakt gebruikt van de De Nd;YAG 1064 Long Pulse laser (GentleMax Pro laser). De laser geeft een laserpulse die zich richt op het bloed in de haarvaatjes. Door de warmte beschadigen de vaatjes waarna ze door het lichaam worden opgeruimd. De behandeling is enigszins pijnlijk, vergelijkbaar met warme prikjes of een elastiekje dat tegen de huid tikt. Een verdoving is bij lasertherapie echter niet nodig, de laser heeft een gekoelde tip die tijdens de behandeling uw huid direct comfortabel koelt. Door de huid meteen na de behandeling te koelen verdwijnt de pijn snel.

Meer informatie over de verschillende soorten behandelingen vindt u op de pagina vaatlaser.