Acnelittekens

acne-littekensWat zijn acnelittekens?

Mensen die acne hebben gehad, kunnen ontsierende littekens daaraan overhouden. Littekenweefsel ontstaat na beschadiging van de huid. Bij acne wordt deze beschadiging veroorzaakt door de heftige ontstekingsreactie in de huid. Vaak ontstaan littekens ook door het onzorgvuldig en te hard uitknijpen van de mee-eters en puistjes. Sommige mensen hebben er meer last van dan anderen. Dit heeft mede te maken met de ernst van de acne en de mate van littekenvorming.

Plan een gratis intakegesprek om te kijken wat de huidtherapeut voor u kan betekenen.

Hoe voorkom ik acnelittekens?

Het is niet echt mogelijk om littekens altijd te voorkomen. Wanneer de huid  is beschadigd door ontstekingen is het onmogelijk om voor 100% te voorkomen dat er littekens ontstaan. Een goede verzorging en een optimale genezing van de huid is erg belangrijk. Heeft u acne? Vraag de huidtherapeut om advies hoe u uw huid het best kunt verzorgen. Niet krabben, niet onnodig uitknijpen van de puisten zal ervoor zorgen dat u minder littekens krijgt.

acnelittekens

Wat kan de huidtherapeut voor u betekenen?

De huidtherapeut kan acnelittekens op verschillende manieren verminderen, vervagen of zelfs volledig verwijderen. Een behandeling tegen acnelittekens kan onder meer bestaan uit:

  • Chemische peeling behandeling. Het doel van een chemische peeling is het verwijderen van de bovenste huidlaag door middel van een zuur. Door de peeling zal er ook een laagje van de littekens verwijderd worden waardoor deze zullen vervagen. Meer informatie vindt u op de pagina chemische peeling.
  • Micro-needling door middel van de dermica pen. Tijdens deze behandeling wordt gebruikgemaakt van 11 minuscule naaldjes die kleine verticale kanaaltjes in het littekenweefsel maken. Deze minuscule verticale kanaaltjes zijn niet zichtbaar met het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om het natuurlijke herstelproces te activeren. Het herstelproces zorgt voor huidvernieuwing waardoor littekens verminderen. Meer informatie vindt u op de pagina microneedling.
  • De fractional laser is bij Huidzorg 073 de meest effectieve behandeling om acnelittekens te behandelen. Tijdens de laserbehandeling worden zeer kleine, gecontroleerde bundels van hitte in de huid gemaakt, die worden omringd door gezonde normale huid. Wanneer het lichaam deze gecontroleerde schade herstelt, wordt het collageen in het gehele behandelde gebied vervangen waardoor littekens vervagen of zelfs verdwijnen. Meer informatie vindt u op de pagina fractional laser.

Om vermindering van acnelittekens te constateren maken we voordat we starten met een van de bovenstaande behandelingen een huidanalyse met de Observe 520.